Transformatie van Excel naar Cloud oplossing

Over de opdrachtgever

Ons Wooneiland, een fenomeen in de omgeving Schouwen-Duiveland. Met een woontekort en daaropvolgend een stijging in de huizenprijzen, is iedereen alerter dan ooit. Daarom zou het goed kunnen dat jij het bord van Ons Wooneiland al bij iemand in de voortuin hebt zien staan. Voor diegene die Ons Wooneiland niet kennen, hier een korte introductie. De naam zegt het eigenlijk al,  het is een erkende en verfrissende VBO-makelaar op Schouwen-Duiveland.

Klaar voor digitale transformatie

Regelmatig spreken wij ondernemers die hun administratieve werkzaamheden nog in Excel regelen. Dit kan voordelig zijn als je net begint of naar een goedkope oplossing zoekt. Je hebt deze software immers vaak standaard op je computer staan. Wanneer je onderneming begint te groeien, liggen er gevaren op de loer. Ten eerste is het werken in Excel tijdrovend, omdat je alles handmatig moet invoeren. Daaropvolgend is de kans op fouten een stuk groter. Het invoeren van de verkeerde gegevens of het maken van een klassieke typo kan ervoor zorgen dat jouw administratie in de war loopt.

Ons Wooneiland verzorgde haar administratie in Excel. Na enige tijd verloren zij net als andere groeiende ondernemers het overzicht. Vandaar dat zij ons benaderde om een digitaal planbord te ontwikkelen waardoor de workflow in één opslag inzichtelijk was.

Het herontwerp van het planbord

We zijn begonnen met het identificeren van de problemen in het Excel-bestand. Nadja merkte op dat het moeilijk was om dit met haar team te delen, dat het invulproces gevoelig was voor fouten, en dat bepaalde statusinformatie niet duidelijk was.

Vervolgens hebben we een ontwerp gecreëerd voor het nieuwe planbord. Na dit ontwerp hebben we een initiële versie ontwikkeld, die vervolgens getest kon worden.

Wat hebben we gerealiseerd?

Een digitaal flexibel planbord aangemaakt, wat in cloud draait en Nadja zelf meerdere planborden kan toevoegen, statussen kan wijzigen en dit makkelijk met haar team kan delen. Hieronder vind je een visuele weergave van de functionaliteiten die we hebben gerealiseerd:

Ons Wooneiland Maatwerk Software - beveiligde cloud omgeving

Beveiligde Cloud omgeving

We hebben een beveiligde cloudomgeving opgezet die exclusief toegankelijk is voor medewerkers.

Ons Wooneiland Maatwerk Software - Dynamisch Planbord

Beheer planborden

Meerdere planborden kunnen worden toegevoegd, waarbij statussen en stappen met kleuren naar voorkeur kunnen worden ingesteld voor optimale personalisatie.

Ons Wooneiland Maatwerk Software - Planbord wijzigen

Beheer planborden

Meerdere planborden kunnen worden toegevoegd, waarbij statussen en stappen met kleuren naar voorkeur kunnen worden ingesteld voor optimale personalisatie.

Ons Wooneiland Maatwerk Software - Medewerkers toevoegen

Medewerkers toevoegen

Medewerkers kunnen eenvoudig worden toegevoegd om gezamenlijk aan projecten te werken en voortgang te delen.

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

Danny Lifino

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

Rick Liifno