Ontwikkeld voor de RAAD groep

30% productiveitsgroei door maatwerk applicatie

Over de opdracht

De RAAD Groep realiseerde zich dat hun huidige klantsysteem niet langer voldeed. Groei maakte duidelijk dat het systeem de schaalbaarheid miste, waardoor klantgegevens onoverzichtelijk werden en repetitieve taken veel tijd kostten. Na diverse boekhoudprogramma’s getest te hebben die niet voldeden aan hun flexibiliteitseisen, besloot RAAD een maatwerk applicatie te laten ontwikkelen door Lifino om zo hun groei te ondersteunen.

Onze aanpak voor grote projecten is om in sprints te werken waarin we specifieke functionaliteiten plannen en realiseren. Onze focus ligt op ontwikkelingen die de meeste tijd besparen en de grootste impact hebben, om zo de groei optimaal te ondersteunen. Het voordeel van deze sprints is dat we in korte tijd werkende modules kunnen realiseren, presenteren en feedback verzamelen.

De sleutel tot succes bij het ontwikkelen van complexe projecten is directe communicatie met de eindgebruikers. Door te luisteren naar de medewerkers bouwen we niet alleen wat gevraagd wordt, maar vooral wat nodig is.

Automatisering in de praktijk

We hebben meerdere bedrijfsprocessen geautomatiseerd om werknemers meer tijd te geven zich te concentreren op strategische taken. De implementatie van automatisering heeft de efficiëntie aanzienlijk verhoogd.

Zo hebben we de facturatie, openstaande posten herinneringen, urenanalyses en verzamelmails geautomatiseerd. Dankzij deze automatiseringen heeft RAAD nu beter grip op hun bedrijfsprocessen, waardoor ze zich meer kunnen richten op het onderhouden van klantrelaties en het uitvoeren van administratieve werkzaamheden.

RAAD maatwerk software - urenanalyse
RAAD maatwerk software - fiscale vastlegging

Structuur en overzicht

Naast essentiële automatiseringen zorgt de applicatie voor structuur en overzicht in gegevensbeheer, waaronder klantinformatie, fiscale gegevens, WWFT, en verschillende aangifteplanningen (BTW, IB, VPB). Gegevens worden automatisch ingevuld en gevalideerd met behulp van externe diensten zoals het KvK-register.

Dit helpt hun voornamelijk bij het stroomlijnen van dagelijkse taken en het eenvoudig opzoeken van fiscale informatie.

“In medio 2019 klopten we bij Lifino aan voor een nieuw programma voor ons bedrijf. Ze ontwikkelden een systeem dat ons team van 30 dagelijks gebruikt om klantgegevens te bekijken, fiscale verslaggeving, uren te registreren, en meer.

We werken inmiddels al 5 jaar samen met Danny en zijn team. De betrokkenheid en goede suggesties waarderen we enorm! Het programma bespaart ons ongeveer zo’n 30% in tijd. We zijn er super tevreden mee!”

John van Wijk

CEO, RAAD International

stars

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

Danny Lifino

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

Rick Liifno