30% productiveitsgroei door maatwerk applicatie

Over de opdrachtgever

RAAD Barendrecht is een groep enthousiaste administrateurs met een doelstelling: iedere dag een nauwkeurige boekhouding en een efficiënte administratie – de fundamenten waarop een sterke bedrijfsstrategie is gebouwd – om u en uw onderneming te verzorgen.

De aanleiding

In 2019 besefte RAAD de urgentie om hun Microsoft Access-systeem, gebruikt voor klantbeheer, urenregistratie en fiscale administratie, te vervangen. Hun uitbreidende klantenbestand toonde aan dat het bestaande systeem de schaalbaarheid miste. Groei compliceerde het overzicht op klantgegevens en repetitieve taken namen veel tijd in beslag.

Ondanks het testen van diverse boekhoudprogramma’s, voldeed geen aan de flexibiliteitseisen. RAAD stond voor de keuze om te investeren in een eigen systeem om hun groei te faciliteren.

De vertaalslag: van functionele naar technische wensen

De kunst van software-implementatie ligt in het ontcijferen van klantwensen, zeker binnen nichegebieden waar de vertaalslag complexer is.

Bij het ontwikkelen van complexete is de sleutel tot succes directe communicatie met de eindgebruikers. Door te luisteren naar de werknemers, bouwen we niet alleen wat gevraagd wordt, maar vooral wat nodig is.

Onze aanpak is interactief: we presenteren werkende modules, verzamelen feedback  en finetunen. We focussen op ontwikkelingen die de meeste tijd besparen en de grootste impact hebben, om zo RAAD’s groei optimaal te ondersteunen.

Wat voor resultaat hebben we geboekt?

Vijf jaar na de lancering vormt onze software nu het kloppend hart van het bedrijf. Volgens John, CEO van RAAD Barendrecht, heeft deze focus op interne automatisering de productiviteit met zo’n 30% verhoogd. 

RAAD maatwerk software - klantdossier

Uitgebreid klantendossier

We hebben een uitgebreide klantenmodule ontwikkeld die alle relevante bedrijfs- en fiscale gegevens vastlegt. Daarnaast wordt de invoer gevalideerd door externe diensten zoals de Kamer van Koophandel (KVK) en VIES VAT.

RAAD maatwerk software - urenregistratie

Gebruiksvriendelijke urenregistratie

Gerealiseerd voor snelle invoer. Deze onthoudt vorige invoeren, biedt sneltoetsen, en heeft ingebouwde controles voor situaties waarin medewerkers hun uren niet volledig hebben ingevuld of uren zijn vergeten in te voeren. Daarnaast zijn er uitgebreide export- en filtermogelijkheden beschikbaar.

RAAD maatwerk software - klant urenanalyse

Realtime urenanalyse

Een automatische analyse, gebaseerd op geregistreerde uren en gefactureerde bedragen, wordt uitgevoerd om de rendabiliteit van een klant over een specifiek jaar te beoordelen.

RAAD maatwerk software - fiscale- en aangifte planningen

Planning van fiscale aangiftes

Registratie van planningen voor BTW/ICP, VPB, en IB-aangiftes is nu vereenvoudigd. Op basis van klantgegevens worden planningen moeiteloos gegenereerd voor verschillende termijnen, waarbij de voortgang van de aangiftes nauwkeurig wordt bijgehouden.

RAAD maatwerk software - verzamelmails

Gerichte communicatie via mail

Verzamelmails kunnen naar eigen ontwerp worden gecreëerd of via een sjabloon worden ingeladen. Dankzij geavanceerde filteringsopties is het onder andere mogelijk om deze mails bijvoorbeeld uitsluitend naar BTW-klanten die per kwartaal betalen te versturen, of specifiek naar ondernemers die inkomstenbelasting (IB) moeten aangeven.

RAAD maatwerk software - takenlijst

Intuïtieve taakbeheer

Taken kunnen aan klanten, medewerkers of privédoeleinden worden toegewezen. Ze bevatten functies voor het instellen van deadlines, het toevoegen van documenten en het instellen van herinneringen, wat een efficiënte samenwerking bevordert.

RAAD maatwerk software - gebruikersoverzicht

Flexibel Werknemerbeheer

Werknemers kunnen eenvoudig toegevoegd worden aan het systeem, met de mogelijkheid om specifieke permissies te configureren voor hun toegang. Bovendien is het gebruik van tweefactorauthenticatie verplicht gesteld om de beveiliging te waarborgen.

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

Danny Lifino

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

Rick Liifno