30% kostenbesparing door nieuwe marketingstrategie

Healthy Bakers staat bekend als de low-carb bakkerij van Nederland, gespecialiseerd in de online verkoop van koolhydraat verlaagde, eiwitrijke en vezelrijke producten.
 

De vorige marketingpartner van Healthy Bakers vertrouwde voornamelijk op social media adverteren en miste daarmee kansen op andere belangrijke kanalen.

Uit onze analyse bleek dat elke geïnvesteerde euro slechts €0,85 opleverde via social media adverteren, wat resulteerde in een negatief rendement. Dit maakte meteen duidelijk dat een nieuwe strategie noodzakelijk was.

 
Voor elke geïnvesteerde euro werd €7,45 verdiend, een ROAS van 745%
135% meer vertoningen in Google in vergelijking met dezelfde maand het jaar daarvoor
30% minder advertentiekosten ten opzichte van vorig jaar

Onze
data-driven
aanpak

Een andere marketingstrategie

Social media adverteren bleek effectief in het vergroten van de merkbekendheid, maar bereikte ook veel niet-geïnteresseerde consumenten.

Om de verkoop te stimuleren en beter in te spelen op de bestaande vraag, hebben we besloten onze aanwezigheid uit te breiden naar kanalen waar potentiële klanten actief op zoek zijn naar onze producten. Onze data toonde aan dat er een aanzienlijk zoekvolume op Google was voor relevante termen.

Daarom hebben we gekozen voor zoekmachine adverteren (SEA) en Google Shopping. Door deze platforms te integreren in onze marketingstrategie, zorgen we voor maximale zichtbaarheid op momenten dat potentiële klanten naar onze producten zoeken, wat de kans op conversies aanzienlijk verhoogt.

Het resultaat

Door in te zetten op zoekmachine adverteren (SEA) bereikten we onze doelgroep precies daar waar de vraag lag, wat leidde tot een indrukwekkende ROI van €7,45 voor elke geïnvesteerde euro.

Verder voerden we zoekmachine optimalisatie (SEO) uit op de webshop. Door de juiste zoekwoorden op te nemen in de tekst, koptekst en url-structuur werden we vaker vertoond in de zoekresultaten. Dit resulteerde in een toename van 135% in vertoningen binnen de zoekresultaten in vergelijking met het jaar daarvoor. 

Uiteindelijk behaalde we dezelfde omzet als het voorgaande jaar, maar dan met een vermindering van 30% in marketinguitgaven.

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

Danny Lifino

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

De mogelijkheden voor jouw business bespreken?

Rick Liifno