API-koppelingen

Het kan zijn dat jouw bedrijf meerdere systemen moet laten samenwerken of communiceren. In dat geval kom je vaak de term API’s tegen. Maar waarom kies je voor een API koppeling?

Waarom
API-koppelingen?

API staat voor Application Programming Interface. Het is een set van regels en definities waarmee programma’s met elkaar kunnen communiceren. In essentie fungeert een API als een tussenpersoon die het mogelijk maakt voor verschillende applicaties om informatie uit te wisselen en samen te werken.

Het beheren van informatie over meerdere systemen vormt een bekende uitdaging. We koppelen API’s om jouw bedrijf een gestroomlijnde oplossing te bieden, waardoor deze systemen efficiënt en synchroon werken.

Danny en Rick ontwerpen

Succesverhalen

Wij ontwikkelen robuuste API-integraties, zowel als integraal onderdeel van onze applicaties als zelfstandige oplossingen.

Tot op heden hebben we succesvol diverse API-koppelingen gerealiseerd. Wij delen graag een aantal succesverhalen met je.

Synchronisatie van bestellingen in app

Wij hebben een koppeling met Webfleet gerealiseerd waardoor koeriers bestellingen direct via een app kunnen ontvangen, afkomstig uit hun eigen transportmanagementsysteem EasyTrans. Dit zorgt voor een naadloze synchronisatie van alle bestellingen.

Automatische Woocommerce productsynchronisatie

E-Bike Center Middelburg beschikt over een uitgebreid assortiment fietsen dat zij op diverse platformen willen aanbieden. Wij hebben een systeem ontwikkeld waardoor hun producten in Woocommerce automatisch gesynchroniseerd worden met platforms zoals GoedGeplaatst.

Serverion hostingportaal: 9 API-koppelingen

Bij het ontwikkelen van een klantportaal voor een hostingbedrijf hebben we integraties gerealiseerd met meer dan 9 verschillende systemen die destijds in gebruik waren. Dit omvatte API-koppelingen met platforms zoals Stripe, DirectAdmin, Virtualizor en Hostfact.