Skip to content Skip to footer

Waar geen stof te bekennen is, daar was De Stofdokter

Binnen een jaar tijd is hij een fenomeen geworden op het eiland Schouwen-Duiveland. Een zwarte veeg op je tapijt, een huisdier die zijn behoefte heeft gedaan op je favoriete tapijt of jij die zelf drank hebt gemorst na een iets te gezellige avond. De viezigheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Alles is schoon, én zo hoort het. Als je aan hem vraagt hoe het gaat, zal hij hoogstwaarschijnlijk antwoorden met ‘druk’. Een vaste baan, een gezin en daarnaast een volle inbox met aanvragen, ofwel weinig tijd voor andere zaken.

Tegenwoordig is het voor startende ondernemers belangrijk om online vindbaar te zijn. Zo zoekt 90% van de Nederlanders wel is wat op Google om bijvoorbeeld een aankoop te doen. De Stofdokter besefte zich dat maar al te goed en benaderde ons om een website te bouwen. Snel, eenvoudig en zijn services moesten in één opslag zichtbaar zijn. Een website is een van de manieren om je zichtbaarheid te vergroten, maar het is zeker niet de enige manier.

Social media, het is in 2021 niet meer weg te denken. Wanneer je af en toe een ‘kiekje’ uit je leven plaatst, kost dat niet veel tijd. Maar voor ondernemers daarentegen, daar wordt heel wat anders van verwacht. Een lange werkdag, eten, 2 á 3 klusjes, douchen en om 6 uur weer het wekkertje. Een hele normale dag als je het aan De Stofdokter vraagt, maar het bijhouden van zijn social media account werd daardoor steeds lastiger . Daarom besloot hij ons nogmaals te benaderen om zijn social media  account te beheren.

“Ik wil in no-time zo veel mogelijk mensen benaderen was een van zijn wensen”. Op basis van zijn eisen hebben wij een plan gemaakt om het imago van De Stofdokter te verbeteren en zijn bereik te vergroten. We hebben gebruik gemaakt van onderstaande methodes en leggen je uit waarom:

Consistentie schept een band

Net als de relatie met een vriend of vriendin heeft het tijd nodig. Je kunt niet één keer in het half jaar van je laten horen en verwachten dat jullie relatie ijzersterk blijft. Dat is met social media in principe ook zo. Je moet je volgers namelijk consistent blijven triggeren. Kan dit ook overdreven worden? Ja, want je hoeft natuurlijk niet alles te delen. Wees gewoon jezelf, dat werkt meestal het beste 😉

Engaging content

Het woord klinkt misschien heel luxe, maar dat valt best mee. Het wil simpelweg zeggen dat jij je volgers betrekt bij jouw product of dienst. Dit kan bijvoorbeeld door winacties, tips of vlogs over je dagelijkse werkdag. Laat zien dat je om je volgers geeft en dat je hen wil entertainen.

Social advertising

Soms wil je net even wat meer mensen bereiken dan je bestaande volgers. Zo kun je met deze service bijvoorbeeld: nieuwe services introduceren, nieuwe volgers aantrekken of simpelweg je bedrijf introduceren.

Ben je benieuwd naar wat De Stofdokter voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op zijn kersverse website (www.destofdokter.net) of volg hem op zijn social media kanalen (@destofdokterqs). 

Ook geïnteresseerd?