Skip to content Skip to footer

Social Media, is dat nou écht nodig? Ja, wij denken van wel, maar waarom? Het is namelijk een efficiënte, maar vooral goedkope manier om jouw klantenkring op de hoogte te houden van aanbiedingen, openingstijden en belangrijke updates rondom jouw onderneming.  Maar hoe werkt dat dan? En hoe vaak moet er wat geplaatst worden? Deze vragen horen wij regelmatig, vandaar deze 5 tips voor jouw Social Media. 

 

#1 Plaats consistent op Social Media

En om gelijk in te gaan op de vraag: “hoe vaak moet ik iets plaatsen op social media?” Dat ligt aan een aantal factoren. Hoeveel tijd heb je en wat heb je te vertellen? Wellicht vinden jouw volgers het leuker wanneer jij 1x per week wat unieks plaats op Social Media, dan 5x iets zonder inhoud.Om toch een indicatie te geven, adviseren wij om minimaal 1 á 2  keer per week wat te plaatsen. Blijf consistent en laat regelmatig wat van je horen.

 

#2 Probeer uniek te blijven in wat je post

Zoals we net al kort hadden besproken, wil ik dit graag nog een keer benoemen. Blijf uniek! Net als in het dagelijkse leven, wees jezelf, dat werkt het beste. Met Social Media werkt dat ook zo. Plaats iets wat écht bij jouw past. Moet het dan niet allemaal netjes zijn? Nee, helemaal niet. Plaats af en toe eens een gekke video op je Social Media account of een foto uit je dagelijkse leven. Uniekheid is wat het beste aanslaat, probeer het eens!

 

#3 Gebruik hashtags

Je zal het wel herkennen onder een foto of onder de comments, de hashtags. Maar waarom gebruiken wij deze eigenlijk? Het zit zo,wanneer jij bijvoorbeeld #fietsverhuur gebruikt in jouw Social Media bericht, dan is de kans aanwezig dat jij gevonden wordt op deze hashtag.

 Zodra iemand op Instagram zoekt op “fietsverhuur, dan komt jouw bericht met de hashtag daar tussen te staan. Kies je hashtags zorgvuldig uit, maar overdrijf het niet. Gebruik er ongeveer 11-18, dat is ruim voldoende.

#4 Persoonlijke content

Persoonlijke content, of te wel, iets waar jij of je collega op staat. Je kent het wel, van die mensen die overal goed op staan, maar wanneer jij een foto van jezelf ziet, je gelijk de neiging krijgt om hem direct te verwijderen. Heel herkenbaar, ieder geval dat vinden wij. Toch is het erg belangrijk dat jij persoonlijke content plaats. Het is namelijk bewezen dat een foto met een herkenbaar iemand veel beter aanslaat, dan bijvoorbeeld een quote of een stock afbeelding (afbeelding van het internet). Hoe ongemakkelijk het ook is, probeer het eens, de resultaten zullen je verbazen😉

 

#5 Engaging content

Engaging content, wil simpelweg zeggen, betrek je doelgroep bij wat je doet. Zo kun je bijvoorbeeld winacties, tips & weetjes of gewoon reageren op een reactie onder jouw Social Media post. Laat zien dat jij wat voor je doelgroep wil betekenen. Op deze manier creëer je een gemeenschap rondom jouw merk en dat is wat we willen toch?

Wij willen jullie bedanken voor het lezen van deze blog. Via deze weg hopen wij ondernemers in Zeeland en daarbuiten te ondersteunen met hun Social Media strategie. Heb jij een dringende vraag rondom dit artikel of wil jij nog wat tips? Neem dan vrijblijvend contact op en wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk behandelen.